Log ind

Byg selv carport er en billigere løsning

En ny carport kan sagtens blive en rimelig bekostelig affærer. Derfor er der flere og flere, der vælger en carport byg selv løsning til deres hjem. Vi vil stærkt fraråde at gå på kompromis med kvaliteten af din nye carport - men hvis du har hænderne skruet rigtigt på, kan der være penge at spare, ved at montere carporten selv.

 

Du kan se et spændende sortiment af samle-selv-carporte her.

Saml din carport fra bunden


Hvis du er en erfaren handyman der har flere gør-det-selv-projekter bag dig, kan du sagtens selv samle din carport fra bunden. Nogle vælger at bygge alt fra bunden, men hvis du blot gerne vil spare nogle penge på samlingen og ikke kvaliteten. Så kan du hos eksemepelvis Abson.dk finde varmgalvaniserede stål carporte som samle-selv-løsning.


Alle Absons samle selv løsninger kommer med en byggevejledning, hvor du kan få overblik over de eksakte krav og specifikationer omkring din nye carport.

Byggetilladelser - hvad skal du vide

De nye byggeregler har ændret loven således, at du ikke længere skal indhente byggetilladelse fra kommunen, hvis den carport eller garage, du påtænker at opføre på din grund, er på 35 kvm. eller mindre. Du slipper altså for at skulle afvente svar fra kommunen i flere uger, inden du kan komme igang. Ligeledes var der før et gebyr forbundet med anmeldelsen af byggeriet. Dette slipper du således for - så fremt du vælger en carport på 35 kvm. eller derunder.


BEMÆRK: At reglen omkring de max 35 kvm. udelukkende gælder for fritstående enfamilieshuse og dobbelthuse. Dvs. at hvis du eksempelvis har et rækkehus, så må du max bygge en carport på 20 kvm. uden at indhente forudgående tilladelse.


Du kan læse mere om byggerelementet her 


Hviken carport passer til dit hus?


Inden du giver dig i kast med dit carport byg selv projekt, skal du overveje, hvilke materialer du skal bygge i. Hvis du ikke har noget imod at afsætte tid til vedligeholdelse, så kan en carport i træ være en god mulighed.


Foretrækker du derimod at bruge din fritid på andet end at skue alger, give olie og male udhæng år efter år, så er en carport i stål måske mere den rette løsning. Idag kan du få en række flotte og stilrene carporte i varmgalvaniseret stål med elementer i kompositmaterialer, som er næsten vedligeholdelsesfrie.Du kan se et udvalg af denne type carporte her

Fritstående carport


Fordelen ved en fritstående carport er, at du undgår at fjerne lysindfaldet i dine eventuelle gavl vinduer og har mere frihed i forhold til design og stilen på din carport. Du er ikke på samme måde afhængig af en gennemgående designstil på tværs af hus og carport, hvis du vælger en fritstående model. Vælger du en carport som en tilbygning PÅ dit hus, så vil det springe i øjnene, hvis stilen på din carport er radikal anderledes end dit hus.

Carport som samlesæt sparer dig for meget

Selvom en færdig model som du blot samler selv, kan være mere bekostelig end at købe alle materialer i rå form og samle dem selv, så kan en samle-selv-løsning have nogle klare fordele. Eksempelvis, så er det voldsomt tidskrævende at forarbejde, designe og bygge en carport HELT fra bunden. Med en samle selv løsning har du muligheden for at koncentrere dig om opstillingen - frem for de indledende designmæssige overvejelser - for ikke at tale om tidsforbruget på udmålinger, save -og slibe-arbejde og konstruktion, som er forbundet med at bygge en carport fra bunden.


Nedgravning af stolper til carport

Din carport skal kunne modstå vind og vejr uden at blive vakkelvorn eller på anden måde blive ustabil over tid. Derfor er det vigtigt at nedgrave de bærende stolper forsvarligt. Nogle vælger blot at nedgrave stolper uden yderligere form for stabilisering. Vi vil STÆRKT råde dig til, at fastgøre stolperne i beton for at opnå maximal stabilitet og styrke i konstruktionen. Betonen skal fordeles omkring stolpen, når denne er placeret midt i hullet. 

Vi håber, at du har haft glæde af alt læse vores guide. Hvis du har spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte vores kundeservice, som altid står klar til at give dig uforpligtende rådgivning og gå i dialog omkring dine muligheder.
Om Abson A/S

Abson A/S har gennem næsten 15 år opbygget en stærk partnerskabsplatform bestående af de mest kompetente leverandører på indkøbssiden sammen med flere af de allerstørste aktører blandt detailkæderne i Europa.
Absons kerneområde er koncentreret omkring udvikling og produktion af carporte og tilbehør til carporte med et stærkt fokus på unikt design og funktionalitet. Inden du kæber carport kan du du læse om fordelene ved varmgalvaniserede stål carporte eller hvad du skal overveje inden du køber.

Kundeservice

Abson A/S  |  Jupitervej 10  |  7430 Ikast  |  Denmark


Abson A/S   |   Jupitervej 10    |   7430 Ikast    |   +45 96 600 929    |   abson@abson.dk